MADE BY 020

Madeby020 is hét persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor gemotiveerde mbo-studenten uit Amsterdam. Acht weken (buiten de schoolvakanties om) komen ze 1x per week 's avonds samen. Tijdens dit event spreken ze inspirerende mensen uit de branche, leren ze netwerken, pitchen en samenwerken. Ze vergroten hiermee hun kennis én zelfontwikkeling!

Studenten van het HMC deden mee aan Madeby020 en waren hier zo enthousiast over dat wij hier meer over wilden weten. Waarom deden ze mee? Wat hebben ze geleerd? En zouden ze het aanraden aan andere studenten? Lees het hier!

Deelnemers van Madeby020

Hoe ben je met Madeby020 in aanraking gekomen? Rosanne: "Twee (van de drie) begeleiders van madeby020 kwamen een pitch geven tijdens de les van Interieuradvisering. Hier vertelde ze over wat het event inhield en lieten ze een filmpje zien. Ik was meteen erg enthousiast!" Boudine raakt hierdoor ook enthousiast: "Ik was meteen benieuwd maar twijfelde omdat ik ook toneelrepetities had op woensdagavond. Gelukkig kon ik het mixen doordat ik hulp kreeg vanuit Madeby.' Pien: "Ik zag het voorbij komen op de Instastories van het HMC. Dit trok mijn aandacht waardoor ik de Instagram van Madby020 bekeek en vanuit daar de website met filmpjes zag. Hier werd ik heel enthousiast van en heb ik mij aangemeld. Dit ging in eerste instantie niet goed waardoor ik een editie later ben begonnen. Een vriendin van mij was wel al eerder gestart en super enthousiast." Waarom besloot je mee te doen? Boudine: "Ik wilde nieuwe mensen leren kennen en meer leren goed samen te werken." Pien: "Vooral om heel veel te leren. Het aanbod van wat je gaat leren is heel breed. Brainstormen, creatief denken, veel gastlezingen op verschillende inspirerende locaties. Vooral het presenteren vond ik spannend en leuk om te leren, omdat ik dat nog best moeilijk vond. Het leek mij ook gezellig om andere mensen leren kennen. Met mijn groepje heb ik nu nog steeds contact." Pauline: "Ik besloot mee te doen omdat het mij erg leerzaam leek. Ook kom je op veel bedrijven en krijg je veel nieuwe connecties wat handig kan zijn in de toekomst."

Wat hoopte je te leren en wat waren je verwachtingen? Pien: "Het was veel leuker dan verwacht! Ik dacht ook dat het veel simpeler en kleiner opgezet zou zijn. Dit was niet zo. Je mocht heel veel zelf doen en de begeleiding was heel goed. Ze waren jong en enthousiast en een goede match met ons als deelnemers. We gingen naar veel verschillende locaties en we hebben veel interessante mensen van verschillende bedrijven gesproken. Daar was ik heel positief verrast over. Zo sprak ik iemand van Rooftop Revolution, waar we ook een opdracht voor deden. Die persoon vertelde over het bedrijf en hun visie en missie. Dat was heel leerzaam." Rosanne: "Ik wilde graag leren zelfverzekerd te presenteren en een keer iets doen wat ik zelf niet snel zou durven."

Boudine Griesdoorn - een van de HMC-deelnemers aan Madeby020

Hoe heb je het traject ervaren? Boudine: "Het traject was erg leuk! Ik kreeg persoonlijke begeleiding door mijn peer coach en dat heeft mij echt goed gedaan. Mijn groepje was ook erg leuk en het was fijn om samen te werken. We hebben uiteindelijk samen mogen werken met Paradiso wat echt super gaaf was!. We hebben een avondprogramma mogen bedenken en gepitcht bij belangrijke mensen van Paradiso." Pien: "Vooral heel gezellig! Ik heb zoveel geleerd, zoals het out of the box denken en samenwerken. Maar ook de hulp met taken verdelen en het leren feedback geven en ontvangen."

Waarom zouden andere studenten volgende keer ook mee moeten doen? Boudine: "Ik zou het andere studenten aanraden omdat je écht leert presenteren en pitchen. Ook kan je een netwerk opbouwen wat handig is voor later!" Pien: "Omdat je als persoon er heel veel van leert. Maakt niet uit wat je hiervoor qua opleiding gedaan hebt en hoeveel ervaring je hebt. Wat je leert, neem je mee voor de rest van je leven en kun je toepassen bij bijvoorbeeld je opleiding of werk. Al met al een echte aanrader!"

De 12de editie van Madeby020 gaat binnenkort van start. Je kan je opgeven!