Beste student van HMC Amsterdam. Een welkomstwoord schrijven en verwijzen naar mooie ontwikkelingen en projecten bij het HMC. Het voelt gek als tegelijkertijd elders in Europa (Oekraïne) een vreselijke oorlog wordt gevoerd. Oorlog, wij kennen dat gelukkig niet. Nu ineens is het erg dichtbij en we gaan er allemaal iets van merken. Via de media komt het tot ons. Het is beangstigend welke woorden en bedreigingen worden gebruikt en kost veel onschuldige mensen het leven. Dat mag toch niet gebeuren! Het ziet er naar uit dat we in Nederland weer in ons normale ritme komen. De meeste coronabeperkingen zijn opgeheven, hopelijk geeft dat iedereen weer de energie om vooruit te kijken en actief te werken aan wat je wilt bereiken.

Voor jullie breken nu de maanden aan waarin je laat zien wat je kunt. Je gaat wat je geleerd hebt omzetten in het maken van mooie producten. Docenten en alle andere collega’s kijken daar naar uit en zijn samen met jullie trots op wat jullie presteren.

In dit magazine staan een aantal medestudenten met hun verhalen en informatie over activiteiten waar het HMC aan deelneemt. Laat je daardoor inspireren. Wie weet ben jij degene die binnenkort op een inspirerende beurs staat of in dit magazine laat zien wat je hebt gepresteerd. Namens alle collega’s van HMC Amsterdam wens ik je goede schoolmaanden richting de zomer. Wees je bewust van de vrijheid waarin we leven en gebruik die optimaal om jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Stephan Welie Locatiedirecteur HMC Amsterdam