Vrije tijd

We gingen met jullie in gesprek over jullie vrijetijdsbesteding. Lees en laat je inspireren!

Podcast tips

We vroegen jullie op Instagram naar inspirerende podcasts. Deze podcasts kwamen het meest terug:

BROERS met Sam & Rijk

Elke week een podcast van een seksgod en zijn broer genaamd Sam. Alles is bespreekbaar. Alles kan. Behalve autorijden. Sam heeft geen rijbewijs.

Duister

De podcast waarin hosts Daphne en Kimberly je meenemen in de duistere wereld van true crime en paranormale zaken.

Held in eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal. In deze podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs.

Stijlcast

Stijlcast is een podcastserie over interieur, styling en design. Host Marjolein Dekkers voert persoonlijke gesprekken met toonaangevende mensen uit de branche. Over grote ontwikkelingen die de wereld veranderen en over kleine gadgets die een interieur verrijken. En gewoon over mooie en lelijke dingen.

Louise doet aan 'journaling'

Naam: Louise Brandt Leeftijd: 19 Opleiding: Interieuradviseur Locatie: Rotterdam

Bij Louise zul je geen saaie notitieboekjes aantreffen in huis. Deze vult ze namelijk met tekeningen, handletteringen, collages en meer, oftewel: journaling. Hoe kwam je bij het idee? “Ik kwam het tegen op Instagram en Pinterest. Ik hield altijd al van tekenen, dus het trok direct mijn aandacht. Toen ben ik met een notitieboekje aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik meer en meer mijn draai gevonden.”

Wat is je doel van journaling? “Het is voor mij als ware een kunstvorm. Mijn doel is om via deze kunstvorm onder andere mijn geloof te delen. Dit doe ik bijvoorbeeld via sociale media. Ik gebruik journaling ook om bepaalde onderwerpen te verwerken en om te onthouden wat ik in mijn leven doe. Ook gebruik ik het om te plannen, lijstjes te maken, notities te maken en om een ontwerp te ontwikkelen. Het geeft mij orde in mijn hoofd.”

Wat vind je er leuk aan? “Dat je met een wit blad begint en met iets bijzonders en unieks eindigt. Het is niet altijd perfect, maar toch leer je iets van dat proces. Het leuke is dat het niet perfect hoeft te zijn en iedereen het anders doet” Wat is het laatste dat je in je journal hebt gemaakt/geschreven? “De quote ’every day a miracle’. Dus elke dag kunnen er wonderen gebeuren.”

Op Instagram deelt Louise foto's van het journalen. Zeker een kijkje waard dus!

Bingewatch tips

We vroegen jullie op Instagram naar jullie favoriete series en kregen veel reacties. Deze series kwamen het meest terug:

Peaky Blinders

2013 | 5 seizoenen | Dramaseries

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Hoofdrollen: Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory

Sex Education

2019 | 3 seizoenen | Dramaseries

Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen. Hoofdrollen: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa

Lupin

2021 | 1 seizoen | Comedyseries Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Hoofdrollen: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme

Orzak

2017 | 3 seizoenen | Dramaseries

Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Hoofdrollen: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz

Saar maakt en verkoopt sieraden

Naam: Saar van Oosten Leeftijd: 16 jaar Opleiding: Interieuradviseur Locatie: Rotterdam

Sinds een aantal jaar maakt Saar haar eigen sieraden. Eerst verkocht ze deze alleen aan bekenden. In 2016 richtte ze een Instagram-account op en is Saar ook via dit kanaal gaan verkopen. Wat is je doel van het sieraden maken? “De sieraden maak ik ten eerste omdat ik het superleuk vind. Ik vind het heerlijk om bestellingen binnen te krijgen, contact te hebben met de klant, de sieraden te maken en vervolgens in te pakken en op te sturen. Daarnaast doe ik het natuurlijk om er geld mee te verdienen.” Hoeveel tijd ben je kwijt bij het maken van een sieraad? “De tijd die ik eraan kwijt ben is heel verschillend. Met een armbandje ben je veel minder tijd kwijt dan met een kettinkje. Kralen armbandjes duren ongeveer 7 minuutjes. Een enkelbandje 10 minuten en een kettinkje 15-20 minuten. Sieraden van schelpen en touw duren nog langer.” Heb je ambities om je bedrijf te laten groeien? “Zeker, het lijkt mij heel erg leuk om over een aantal jaar een goed lopend bedrijf te hebben met een enorme collectie aan sieraden."

Kijk op Saar haar Instagram om te zien wat ze maakt en jezelf eventueel te trakteren op een mooi item!

What to follow on the gram?

We vroegen jullie op Instagram naar de leukste accounts om te volgen. Dit waren een aantal van jullie antwoorden:

Elize Been

Elize is model en vlogt. Op Instagram inspireert ze iedereen met veel groene content en selflove.

To be honest

Inspirerende tekeningen van illustrator Bente van de Wouw.

Funda Makeovers

Een verzameling van huizen die op Funda stonden, zijn opgeknapt en binnen een jaar weer in Funda staan.

Stelinspo

Voor je dagelijkse portie inspiratie op het gebied van design en architectuur.