Voorstellen

Team Internationalisering

Taal- en rekencentrum

HMC Loopbaanfabriek

Team Internationaal locatie Rotterdam

Hélène Overmeer is de coördinator internationale projecten en helpt jullie met de verstrekking van subsidies voor de buitenlandsstage. Samen met haar collega’s Frauke van Leuken en Leon van Sprakelaar organiseren ze groepsuitwisselingen naar verschillende landen. Samen zijn ze Team Internationaal in Rotterdam. Hélène geeft dit schooljaar ook keuzedeel internationaal II: werken in het buitenland.

Wat doet Team Internationaal? Binnen het team zetten ze internationale stages op de kaart, enthousiasmeren ze zowel studenten als medewerkers om een internationale stage te doen. Waarvoor kunnen jullie bij Team Internationaal terecht? Studenten kunnen terecht voor informatie over buitenlandse stages. Het team helpt jullie bij het invullen van de formulieren om in aanmerking te komen voor Erasmus+ subsidie. Ook bereiden ze je voor op je stage via het keuzedeel internationaal II: werken in het buitenland. Hoe kunnen studenten Team Internationaal bereiken? Ze zijn bereikbaar via internationalisering@hmcollege.nl maar ook via Teams zijn ze persoonlijk goed bereikbaar. In Rotterdam kun je Team Internationaal vinden in K203 (het kantoortje boven het auditorium). Informatiesessies Er zijn dit jaar al meerdere informatiesessies over IBPV (internationale beroepspraktijkvorming) en het keuzedeel geweest waar veel enthousiaste studenten naartoe zijn geweest. Wil je ook een informatiesessie bijwonen? Mail dan naar internationalisering@hmcollege.nl.

Taal- en rekencentrum

Het Taal- en rekencentrum is dit jaar weer nieuw leven in geblazen! Gladys en Lianne zijn hier instructeur. In het Taal- en rekencentrum kun je terecht voor:

  • Een werkplek: je kunt zelfstandig (verder) werken aan de taal- en rekenopdrachten uit de lessen. Bij een vraag over de lesstof kun je deze meteen aan de instructeurs stellen.
  • Ondersteuning: heb je moeite met de vakken Nederlands, Engels en/of rekenen of onderdelen binnen deze vakgebieden? Dan kunnen de instructeurs jou begeleiding op maat bieden.
  • Het inhalen van toetsen: heb je een toets gemist? Deze kun je in overleg met jouw vakdocent in het taal- en rekencentrum inhalen. Je hoeft zo niet op de herkansing te wachten, maar kan meteen verder met de leerstof.
  • Workshops: we willen, in samenwerking met vakdocenten en/of studenten, workshops aan gaan bieden. Deze kunnen gerelateerd zijn aan Nederlands, Engels of rekenen of een combinatie tussen theorie en praktijk.

Het Taal- en rekencentrum te vinden in ruimte 601 en is geopend van 08.30-17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren en er is altijd een instructeur aanwezig.

  • Gladys Brown: donderdag, vrijdag.
  • Lianne de Vor: maandag, dinsdag, woensdag.

Momenteel zijn er nog een aantal lessen ingeroosterd in deze ruimte, waardoor je niet altijd binnen kan lopen. Wil je niet voor een dichte deur staan, stuur ons dan een berichtje in Teams. Ook zijn we per mail te bereiken via taalrekencentrumrdam@hmcollege.nl.

HMC Loopbaanfabriek

Petra Moret is loopbaancoach binnen het HMC en initiatiefnemer van de HMC Loopbaanfabriek. Je kunt er terecht voor een individueel loopbaangesprek of voor het volgen van een workshop. Door loopbaancoaching kun je meer richting geven aan jouw (studie) loopbaan en het verder ontwikkelen van jouw identiteit. Ook als je vragen hebt over jouw loopbaan kun je bij Petra terecht. Voorbeelden van vragen zijn:

• Wat voor vervolgstudie kan ik doen en wat past bij mij? • Waar ben ik nou eigenlijk goed in? • Welke functies zijn er binnen de arbeidsmarkt voor mij? • Hoe vind ik een baan als ik klaar ben met mijn opleiding bij het HMC? • Hoe kan ik het best solliciteren en hoe werkt dat? • Past mijn huidige studie wel bij me? • Waar moet ik op letten als ik een arbeidsovereenkomst krijg?

Hoe kun je HMC loopbaanfabriek bereiken? Begin volgend jaar opent het kantoor van HMC Loopbaanfabriek binnen de school. Je kunt daar rechtstreeks heen voor vragen, workshops en/of afspraken. Ook is het mogelijk dat jouw SLB-er en/of studiecoördinator je doorverwijst.

Heb jij nu vragen of wil je alvast in contact komen met Petra? Stuur dan een e-mail naar loopbaanfabriek@hmcollege.nl en ze neemt contact met jou op. Bellen of appen mag ook: (06) 14 00 81 60.