In plaats van te kijken wat deze Corona periode ons ontnomen heeft, kunnen we ook aandacht hebben voor wat het ons brengt.

Beste studenten, Bijna breekt jullie welverdiende vakantie aan. Wellicht denk je zo richting het einde van het schooljaar nog even terug aan hoe het allemaal verlopen is. Wat ging dit jaar goed op school en wat ging minder. Je krijgt binnenkort je rapport, neemt afscheid van je klas en loopt nog een keer over de expo. Allemaal dingen die we normaal gesproken doen zo richting einde schooljaar.

Nu is dat net even anders. Hoewel we geprobeerd hebben om jullie allemaal nog eenmaal op school te zien, samen met je klas en je SLB’er, zal je je rapport dit jaar per post ontvangen. En kan je de expo niet op school maar in een virtuele omgeving bezoeken. Naast dat Corona ons voor heel veel uitdagingen heeft gesteld – op 1,5 meter van elkaar proberen te blijven, onderwijs vanuit huis volgen etc. – heeft het ook geleid tot innovatieve ideeën. Zo zou er anders wellicht pas over 10 of 20 jaar een virtuele expo ontstaan zijn. Of was het videobellen met je SLB’er of het op afstand volgen van onderwijs nooit werkelijkheid geworden.

In plaats van te kijken wat deze Corona periode ons ontnomen heeft, kunnen we ook aandacht hebben voor wat het ons brengt. Daar vind je een aantal mooie voorbeelden van in deze editie van het studentenmagazine. Zo geven we jullie een inkijkje in de resultaten van de stage-vervangende opdrachten die verricht zijn afgelopen tijd. Daarnaast schenken we aandacht aan online onderwijs en thuis werken. Ook kan je een interview lezen met de winnaars van de landelijke finale van Jong Ondernemen. En tot slot, de HMC expo in Coronatijd. Namens alle collega’s van onze locatie Rotterdam wens ik jullie alvast een fantastische vakantie in goede gezondheid!

Wij kijken er naar uit om jullie volgend schooljaar weer op ’t HMC te zien! Met vriendelijke groet, Marjolein Hesselink Locatiedirecteur Rotterdam a.i.