Van portfoliowebsite naar de verkoop van mondkapjes

Student Interieuradviseur Erian Romsom (20) uit Dordrecht heeft de portfoliowebsite – die ze voor haar opleiding heeft gemaakt – multifunctioneel ingezet. Ze verkoopt hier namelijk haar zelfgemaakte mondkapjes. Ze houdt ervan om met haar handen bezig te zijn en dat ze nu iets kan maken wat er echt toe doet, maakt haar helemaal blij.

Het begin

‘Het begon met mijn online portfolio op wordpress dat ik van school moest maken. Hier was ik vanaf het begin meteen enthousiast over. Ik heb veel tijd en moeite gestoken in mijn online portfolio. Ik stoorde me er erg aan dat er reclame was en er veel functies niet beschikbaar waren. Sinds maart 2020 heb ik een premium website. Hiervoor moest ik helemaal opnieuw beginnen.

Zo heb ik mijn online portfolio opnieuw aangemaakt en ben ik ook gelijk aan een webshop begonnen. Hierop ga ik dingen verkopen die ik zelf heb gemaakt en die onder andere ook in mijn portfolio te zien zijn.'


'Met dank aan de video’s op YouTube heb ik alle kneepjes van het naaivak geleerd'

Cadeau van oma

'Van jongs af aan vond ik dingen maken erg leuk. Ik begon met wel eens dingen zoals knuffeltjes of kussens met de hand te naaien. Tijdens mijn opleiding heb ik voor het vak stofferen een kussen gemaakt met de naaimachine. Mijn oma vond dit kussen zo mooi dat ze mij een naaimachine cadeau heeft gegeven; met dank aan de video’s op YouTube heb ik alle kneepjes van het naai-vak geleerd.

het coronavirus verspreide zich steeds erger door Nederland. Mijn oma vroeg of ik mondkapjes voor haar wilde maken. Met veel moeite en liefde heb ik me toen verdiept in hoe je dit maakt. Ik heb er 6 voor haar gemaakt zodat ze steeds kan afwisselen en er nog een heeft als ze gewassen worden.

Iemand van onze familie zag de mondkapjes van mijn oma. Zij wilde ook graag een set van 6 mondkapjes om een dierbare te beschermen. Dit heeft mij geïnspireerd om andere ook de mogelijkheid te bieden om herbruikbare mondkapjes te hebben. Hierdoor ben ik begonnen met het verkopen ervan.'

'Per mondkap ben ik ongeveer een uur bezig'

Met veel liefde

‘Ik heb zes mondkapjes voor haar gemaakt en ook nog zes mondkapjes voor een kennis van mijn oma. Per mondkap ben ik ongeveer een uur bezig; er gaat dus best wat werk – en vooral liefde – inzitten. Ik vind het geweldig als iemand iets wil hebben, wat ik heb gemaakt. Vooral als het iets is wat er ook nog eens echt toe doet.’

Heb je interesse in een mondkap? Bezoek dan Erian haar website. Bij vragen kun je haar ook e-mail op: erianromsom@hotmail.nl.