Skills Heroes

De voorrondes


Maandag 25 en dinsdag 26 oktober was het weer zover: de voorrondes van Skills Heroes! Skills Heroes, onderdeel van World Skills Netherlands, zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. Studenten strijden in hun vakgebied om een plek bij het NK of zelfs WK. Dit doen zij door tijdens de wedstrijddagen aan de hand van een vastgestelde opdracht hun skills te laten zien. De winnaars gaan door naar de volgende ronde.


Bekijk hieronder het fotoverslag van de voorrondes.


De deelnemers

Dit jaar deed een ongekend hoog aantal studenten mee aan de voorronds van Skills Heroes. De voorronde voor de verkoopspecialisten en interieuradviseurs was dit jaar op maandag 25 oktober in Rotterdam en de voorronde voor de meubelmakers was dinsdag 26 oktober in Amsterdam. De wedstrijddag start altijd met een uitleg van de opdracht. De deelnemers hebben een hele dag om aan hun opdracht te werken en moeten deze aan het eind van de dag 'inleveren'. Een jury buigt zich vervolgens over alle opdrachten en een paar dagen later wordt de uitslag bekend gemaakt. Skills Heroes is een intensieve, leerzame en uitdagende 'wedstrijd'. Het is een perfecte kans om te zien op welk niveau je als student zit, jezelf uit te dagen, leren presteren onder tijdsdruk, nieuwe medestudenten te leren kennen en jezelf te ontwikkelen. Vaak zijn studenten zo enthousiast dat zij, als dat mogelijk is, het jaar erna zich weer opgeven voor Skills Heroes. Dat zegt genoeg!

Amsterdam


Meubelmakers

Rotterdam


Verkoopspecialisten

Rotterdam


Interieuradviseurs

Rotterdam


Interieuradviseurs

De finalisten

De twee studenten uit ieder vakgebied met de hoogste score gaan door naar nationale kwalificatiewedstrijden. Daar strijden zij tegen medestudenten van andere scholen. Wie bij deze wedstrijden de hoogste scores halen mogen door naar de nationale kampioenschappen, oftewel het NK.

Laura Klok

Verkoopspecialist - 1ste plaats

Niels van Dalen

Verkoopspecialist - 2de plaats

Giorgia Liaci

Interieuradviseur - 1ste plaats

Levi Halberstadt

Interieuradviseur - 2de plaats

Koen van Ast

Meubelmaker - 1ste plaats

Finnean Rensink

Meubelmaker - 2de plaats