In het kort!

Wat speelt er bij het HMC? Blijf op de hoogte en lees het in het kort.


  • Events: Masterly Milan, Masterly The Hague, Woonmall Publieks Award en MBOnderneemt!
  • Digitale personeelsgids
  • Groeiend G'hout

Masterly Milaan

Acht net afgestudeerden studenten van het HMC zijn in september tijdens de Salone del Mobile in Milaan op zoek gegaan naar een producent om hun producten op de markt te brengen. Zij kregen daar een podium om zich te presenteren aan de branche. De studenten stonden met hun producten in het Nederlands Paviljoen Masterly. Er wordt teruggekeken op een hele succesvolle week!

Masterly the Hague

In oktober vond het designevent Masterly the Hague plaats waarbij meer dan honderd designers hun werk in relatie tot de Oude Meester toonde. Ook studenten van het HMC in Amsterdam en Rotterdam hebben zich laten inspireren door schilderijen hiervan en verwerkten dit in hun meesterstukken. Vijf studenten zijn door Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder gekozen om hun werk te presenteren tijdens Masterly The Hague. Zij zijn de Meesters van morgen!

Woonmall Publieks Prijs

In de maand september deden vijftien geselecteerde studenten van het HMC als Young Designers mee aan de wedstrijd voor de Woonmall Publieks Award in de categorie meubel- en interieurontwerp. Zowel online als fysiek kon er gestemd worden op de favoriete ontwerpen en daar kwamen uiteindelijk Daniel Vis (meubelmaker) en Manou Hubers (interieuradviseur) als winnaars uit de bus.

MBOnderneemt!

MBOnderneemt! is een week die in het teken stond van ondernemen en ondernemend gedrag. Het wordt jaarlijks georganiseerd voorafgaand aan de Global Entrepreneurship Week. Het project is een samenwerking tussen het HMC en Albeda CEO. Studenten werken onder begeleiding van expert samen aan een ondernemersidee. SWC (duurzame en betaalbare wooncontainers) is verkozen tot het beste idee en wint een ondernemerslunch met expert van de Rabobank.

De digitale personeelsgids

Zoek eenvoudig en snel HMC-personeel op!

Nieuw bij het HMC: de digitale personeelsgids. Hiermee vind jij gemakkelijk digitaal docenten en ondersteunend personeel van het HMC. Deze functionaliteit is voor studenten te vinden op intranet. Bekijk het via deze link.

Groeiend G'hout

Voor iedere afgestudeerde student van afgelopen jaar een boom!

'Onze studenten leren van alles over hout, maar de meeste komen uit de stad en sommigen hebben geen idee hoe een boom groeit of hoe lang het duurt om bruikbaar hout op te leveren'. Zo onstond het idee tussen collega's om voor iedere afgestudeerde student een boom te planten. Ter compensatie, als mooi circulair idee, maar vooral ook om bewustzijn en kennis te vergroten bij de studenten!

En dit gebeurt nu daadwerkelijk. Op Landgoed Roggebotstaete in Dronten werden eind november nieuwe bomen geplant. Meer lezen? Hier vind je meer informatie.