Beste studenten van het HMC Amsterdam, Als je dit magazine leest, is het al weer bijna kerstmis 2020. We zijn in september anders gestart dan we gewend zijn. Vanaf dag één werd je gevraagd om een mondkapje of een spatmasker te dragen in de gangen en lokalen. In de berichten tussendoor heb ik jullie al eerder het compliment gegeven voor de manier waarop jullie (en ook alle collega’s) daaraan meewerken. Tegelijkertijd zie je dat het soms wel heel lastig, en een enkele keer onmogelijk, is om die 1,5 meter afstand te bewaren. Als dat even niet lukt, benoem het dan steeds op een vriendelijke manier naar elkaar.

Wat ook anders is dan voorheen: de ene dag moet je wel op school zijn en de andere dag niet. Dat vraagt discipline van jullie om, als je er niet hoeft te zijn en er geen digitale les wordt gegeven, toch je tijd te besteden aan je opdrachten. Gelukkig lukt het ons om zoveel mogelijk praktijklessen wél door te laten gaan op school. Jullie laten aan ons weten daar heel blij mee te zijn.

Dat dit resultaat oplevert zien we overal. Werkstukken krijgen vorm en we zien in veel lokalen een goede vibe ontstaan om er iets moois van te maken. En dat is uiteindelijk waar het om gaat; dat je leert iets te maken, dat je leert iets goed te maken en dat je leert iets af te maken. Dat doe je niet voor ons, dat doe je voor jezelf en daar mag je trots op zijn. Sla dit proces en je werkstukken op in je portfolio en gebruik dat bij het solliciteren naar stage-adressen of een andere baan.

In dit magazine staan meer zaken die we als HMC met trots met jullie delen, van het uitvoeren van echte projecten tot informatie over musea.

Een goed vervolg van je studie bij het HMC gewenst. Ik ben ervan overtuigd dat we ons goed door deze corona periode heen slaan. Juist omdat we het samen doen! Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Stephan Welie Locatiedirecteur