In de vorige editie van het studentenmagazine was het voorwoord geschreven door Arjo van Nieuwamerongen, locatiedirecteur van HMC Rotterdam. Helaas is hij door persoonlijke omstandigheden op dit moment afwezig. Met ingang van april vervangt Marjolein Hesselink hem tijdelijk. Vandaar dat het voorwoord in dit magazine van haar hand is.

Beste studenten,

Wat een onwerkelijke tijd. De situatie waar we nu in zitten; een levensbedreigend virus dat de hele wereld op z’n kop zet. Dat is een scenario dat we alleen kennen uit een film. Helaas is het nu werkelijkheid voor ons. Toch slaan we ons er met zijn allen doorheen; in de samenleving maar ook als HMC. Jullie hebben vanuit huis contact met je docent, SLB’er of coach. De lessen gaan, met enige aanpassing, zoveel mogelijk door. Voor BPV die niet door kan gaan, worden andere opdrachten aangeboden, zodat je niet gaat achterlopen in je benodigde kennis als vakman/vrouw. En de examens voor studenten die in hun diplomajaar zitten, worden in kleine groepjes in ons schoolgebouw georganiseerd. Dit om ervoor te zorgen dat we aan die groep studenten straks na jaren hard werken een welverdiend diploma uit kunnen reiken. Hoe die diploma-uitreiking en de welbekende HMC expo eruit gaan zien, is nog niet helemaal duidelijk. Daar denken we met verschillende medewerkers van het HMC over na. Wat ik wel kan zeggen is dat er absoluut een heel creatief alternatief gaat ontstaan dat nauwelijks afdoet aan onze gebruikelijke eindejaars festiviteiten op school.

In deze editie van het studentenmagazine geven we jullie een update van de HMC duurzaamheidsprojecten in Rotterdam. Daarnaast schenken we aandacht aan een docent en studenten van het HMC die een podiumplaats hebben bereikt dit schooljaar. Zo treffen jullie in dit magazine een interview aan met Anne Grootenboer naar aanleiding van de prijs die zij vorig jaar gewonnen heeft voor ‘’Leraar van het jaar’’. De weg die onze Skills Heroes hebben bewandeld, van kwalificaties tot podiumplaatsen bij de landelijke finale, is in een fotoverslag uitgewerkt. Verder schenken we aandacht aan het aangepaste rookbeleid dat al van kracht is en aangescherpt zal worden. Tot slot gaan we in op iets waar jullie de laatste weken, net als jullie docenten, veel ervaring in hebben opgedaan – (digitaal) onderwijs volgen vanuit huis.

Namens alle collega’s van onze locatie Rotterdam wens ik jullie heel veel gezondheid, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen bij de afronding van jullie schooljaar in deze bijzondere tijd. Wij kijken er naar uit om, zodra dat vanuit de overheid is toegestaan, jullie weer in ons prachtige schoolgebouw aan de slag te zien gaan met al het moois dat jullie maken in jullie opleiding! Marjolein Hesselink Locatiedirecteur Rotterdam a.i.

'Wij kijken er naar uit om jullie weer in ons prachtige schoolgebouw aan de slag te zien gaan met al het moois dat jullie maken!'