Op school steek je niks op!

HMC Rookvrij!


Zien roken doet roken. Dat blijkt uit onderzoek van Trimbos. Dat betekent ook dat jongeren sneller een sigaret opsteken als zij dat als voorbeeld zien. Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle schoolterreinen volgens de wet rookvrij zijn. Het HMC is daarom vanaf 1 augustus 2020 rookvrij. Dit betekent dat er nergens meer op het schoolterrein gerookt mag worden, ook niet buiten op het schoolplein. Dit geldt voor iedereen: studenten, medewerkers en bezoekers. En op ieder moment van de dag, ook bij activiteiten die buiten de lesuren vallen of ’s avonds zijn.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Voor scholen is het vanaf 1 augustus 2020 wettelijk verplicht een rookvrij schoolterrein te hebben. Dit betekent dat niemand mag roken (geen normale sigaretten en geen elektronische sigaretten of andere tabaksproducten). Wij willen jullie en onze medewerkers een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Bij veel bedrijven gelden ook beperkingen voor roken in en rondom het bedrijf. Een rookvrij schoolterrein bereid je alvast voor op je stage of baan.

Wat is de scheidingslijn tussen het schoolplein en gemeentegebied?

Op het schoolterrein van het HMC mag er nergens gerookt worden. Voor de school heeft het HMC het gedeelte tot aan de tramhalte ook meegenomen in rookvrij gebied. Ook hier mag er dus niet gerookt worden.

Rondom de school zullen op diverse plekken Rookvrij borden opgehangen.


'Een rookvrij schoolterrein bereid je alvast voor op je stage of baan.'

Feiten & cijfers over roken

Rokers sterven gemiddeld 10 tot 12 jaar eerder.

50% steekt de eerste sigaret op het schoolterrein op.

1 op de 4 jongeren die gaat roken haalt de 65 jaar niet.

Nicotine is net zo verslavend als cocaïne.