Doorstuderen

Ben je in je laatste studiejaar en nog niet uitgeleerd? Wil je meer kennis opdoen en verder leren? Wellicht heb je er al eens over nagedacht, maar doorstuderen is dan misschien wel een goede optie voor jou. Als je na je mbo-opleiding niveau 4 verder wilt leren, zijn er tal van opties bij het hbo. We hebben een intranetpagina gemaakt waar je een overzicht kan vinden met de meest relevante opties. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Bouwkunde Academie van Bouwkunst (ArtEZ Arnhem)

Architect is een van de meest creatieve en inspirerende beroepen aller tijden. Architecten zijn bij uitstek vormgevers en conceptuele beeldenmakers. Met hun werk kunnen ze de levens van mensen beïnvloeden, verbeteren en aangenamer maken. Zelf architect worden? Volg de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem.

Afbeelding: Artez.nl

Kunstacademies

Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven is een school voor hoger beroepsonderwijs gespecialiseerd in vormgeving. De academie biedt een 4-jarige bacheloropleiding en verscheidene masteropleidingen aan op het gebied van industriële vormgeving.

Afbeelding: designacademy.nl - Femke Rijerman

Docentenopleidingen

Fontys Hogeschool (Tilburg)

Ben jij gek op kunst maken en wil jij anderen gek maken van kunst? Dan past de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving perfect bij jou. Je leert jouw nieuwsgierige onderzoekende houding in te zetten om kunst te maken, te bekijken en om anderen kunst en cultuur te laten ervaren.

Afbeeling: fontys.nl

Interieurarchitectuur Willem de Kooning Academie

De WdKA is een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education. Tijdens de opleiding Spatial Design leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden alles over materiaal, architectuur, maquettebouw, tekenen, software programma's, kleur en licht en presentatie-technieken.

Afbeelding: Wdka.nl

Overig West Dean College (Engeland)

West Dean College of Arts and Conservation is een wereldwijd bekend opleidingsinstituut op het gebied van restauratie en ambachtelijke vormgeving. Een bijzondere en fantastische aansluiting op het HMC.

Afbeelding: Westdean.org.uk

Associate Degree

Zie je een 4-jarige hbo-opleiding na je mbo niet zitten maar wil je je wel verder verdiepen of verbreden? Dan is een Associate Degree ook een uitstekende mogelijkheid. Dit is een 2-jarigs studie dat qua niveau tussen het mbo niveau 4 en het hbo in zit. Er zijn zelfs hbo’s, zoals de Rotterdam Academy, die een spciaal programma voor HMC-studenten hebben opgezet.Check daarvoor de website van Hogeschool Rotterdam.

Drie oud-studenten vertellen

Intergraal Bouwmanagement, Crossmediale Communicatie en Bouwkunde studeren drie oud-studenten van het HMC die we in een eedere editie van het studentenmagazine hebben geïnterviewd.

Benieuwd naar hun ervaring?

Benieuwd naar wat corona betekent voor het aanmelden bij een HBO opleiding? Check de website van de Rijksoverheid en scroll even naar beneden voor de juiste informatie.